Newbornshoot
Newborn shoot in huis
Newbornshoot binnen

Newbornshoot


Het boeken van een newbornshoot kan verschillende voordelen hebben voor ouders.

Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om een fotosessie voor pasgeborenen te boeken:


 1. Herinneringen vastleggen: Pasgeborenen groeien snel en veranderen in korte tijd. Een newbornshoot biedt ouders de mogelijkheid om die kostbare eerste dagen of weken van het leven van hun kind vast te leggen, waardoor blijvende herinneringen ontstaan.
 2. Professionele kwaliteit: Een ervaren fotograaf kan zorgen voor professionele en kunstzinnige foto's. Ze weten hoe ze het beste licht kunnen gebruiken, welke poses werken en hoe ze de baby op een veilige en comfortabele manier kunnen positioneren.
 3. Familieherinneringen: Naast foto's van de baby alleen, kan een newbornshoot ook de mogelijkheid bieden om gezinsfoto's te maken. Dit is een geweldige manier om de liefde en verbondenheid binnen het gezin vast te leggen, inclusief broers en zussen.
 4. Cadeau-idee: Een newbornshoot kan ook een geweldig cadeau zijn, zowel voor de ouders als voor familieleden. Het is een unieke en persoonlijke cadeau die de waarde van herinneringen benadrukt.
 5. Documentatie van groei: De foto's van een newbornshoot kunnen dienen als een mooie documentatie van de groei van de baby. Ouders kunnen later terugkijken en zien hoe klein en kwetsbaar hun kindje was in die eerste dagen.


Mama and mini
Motherhood shoot
Mama en zoon
Pasgeboren baby
Newborntips

Wat zullen we met de foto's doen?


Er zijn talloze manieren waarop je de foto's van een newbornshoot kunt gebruiken. Hier zijn enkele tips:


 1. Fotoboeken: Maak een fotoboek met de mooiste foto's van de newbornshoot. Dit kan een prachtige herinnering zijn en een geweldige manier om de foto's te delen met vrienden en familie.
 2. Wanddecoratie: Kies enkele favoriete foto's en vergroot ze voor wanddecoratie. Plexiglas of dibond kunnen een mooie toevoeging zijn aan de babykamer of andere ruimtes in het huis.
 3. Geboorteaankondigingen: Gebruik een van de foto's voor het maken van gepersonaliseerde geboorteaankondigingen. Deze kun je per post versturen of digitaal delen via sociale media.
 4. Cadeaus: Geef afdrukken van de foto's als cadeau aan grootouders, ooms, tantes en andere familieleden. Dit kan een persoonlijk en zeer gewaardeerd geschenk zijn.
 5. Dankkaartjes: Als je cadeautjes hebt ontvangen ter ere van de geboorte, kun je de foto's gebruiken om gepersonaliseerde dankkaartjes te maken. Dit kan ook eventueel gebruikt worden bij de babyborrel.
 6. Mijlpaalkaarten: Gebruik de foto's voor het maken van mijlpaalkaarten die de groei en ontwikkeling van de baby in de eerste paar maanden vastleggen.
 7. Digitale fotolijst: Laad de foto's op een digitale fotolijst zodat je continu kunt genieten van een diavoorstelling van de schattige momenten.
 8. Sociale media: Deel de foto's op sociale media om vrienden en familie op de hoogte te brengen van de nieuwe toevoeging aan de familie en om de schattige momenten te delen.
 9. Jaren later: Bewaar de foto's voor later, zodat je op latere leeftijd samen met je kind kunt terugkijken op die kostbare eerste momenten.


De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, en het belangrijkste is dat je de foto's gebruikt op een manier die voor jou en je gezin betekenisvol is.

Newbornshoot Limburg
Babydetails
Newbornshoot Limburg
Spontane fotografie

Streef niet naar het perfecte plaatje maar laat het moment ontstaan.


Ik ben als fotograaf voorstander om te verlangen naar spontane momenten in plaats van het nastreven van het perfecte plaatje.

Met name wanneer het gaat om het fotograferen van newborns en gezinnen:


 1. Echtheid en authenticiteit: Spontane momenten vangen vaak de ware emoties en de authenticiteit van het moment. Ze laten zien hoe mensen echt zijn en geven een oprechte weergave van hun persoonlijkheden en relaties.
 2. Natuurlijke expressies: Tijdens spontane momenten zijn mensen meestal meer ontspannen en zichzelf. Dit leidt tot natuurlijkere expressies en houdingen, wat vaak resulteert in foto's die meer emotionele diepgang hebben dan gestileerde, perfecte poses.
 3. Herinneringen aan het moment: Spontane foto's leggen de unieke en niet-geregisseerde momenten vast die later mooie herinneringen worden. Het zijn deze onverwachte situaties die vaak de meest dierbare en betekenisvolle herinneringen vormen.
 4. Kinderen zijn onvoorspelbaar: Vooral bij newborns en kinderen zijn spontane momenten vaak het gevolg van hun natuurlijke gedrag en reacties. Kinderen zijn onvoorspelbaar en het vastleggen van hun authentieke gedrag kan veel meer vreugde en speelsheid in de foto's brengen.
 5. Minder stressvolle ervaring: Het streven naar het perfecte plaatje kan soms leiden tot stressvolle fotosessies, vooral met kinderen. Het loslaten van de behoefte aan perfectie kan de ervaring voor iedereen leuker maken en de druk verminderen.
 6. Creativiteit en spontane inspiratie: Spontane momenten kunnen vaak de meest creatieve en inspirerende fotografische mogelijkheden bieden. Fotografen kunnen zich laten leiden door het moment en unieke composities vastleggen die anders misschien niet zouden zijn bedacht.
 7. Tijdloosheid: Authentieke momenten hebben vaak een tijdloze kwaliteit. Ze kunnen jaren later nog steeds aantrekkelijk en betekenisvol zijn, terwijl gestileerde trends kunnen verouderen.Kortom, het streven naar spontane momenten in plaats van perfectie draait om het vastleggen van de echte essentie van het leven en het koesteren van de unieke en onverwachte momenten die het leven zo waardevol maken.

Spontane newborn fotografie
Voordeur fotoshoot