Destination Wedding
Trouwen in het buitenland
City elopement wedding

Elopement wedding


Trouwen in een stad, en dan nog wel in de hoofdstad van italië. Beter kan toch niet? Deze city elopement wedding in Rome was een waar sprookje! Kijken jullie ook uit naar een bruiloft met z'n tweeën in een stad waar jullie hart sneller van gaat kloppen? Ik ga met alle liefde mee op avontuur!


Een elopement bruiloft is een huwelijksceremonie die op een privé en intieme manier wordt gehouden, vaak zonder een groot publiek of de traditionele uitgebreide festiviteiten die gepaard gaan met een traditionele bruiloft. Elopements worden gekenmerkt door het feit dat het paar ervoor kiest om te trouwen op een meer spontane en persoonlijke manier, vaak op een bestemming of locatie die speciale betekenis voor hen heeft.


Er zijn verschillende redenen waarom stellen kiezen voor een elopement bruiloft. Sommigen doen dit om de stress en financiële last van het plannen van een grote bruiloft te vermijden, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer privé en intieme ervaring. Elopements kunnen plaatsvinden op verschillende locaties, zoals een stad naar keuze, een strand, een schilderachtige berg, of een andere locatie die resoneert met het paar.


In de afgelopen jaren zijn elopements steeds populairder geworden. Het is een manier voor stellen om hun toewijding aan elkaar te vieren op een manier die meer in lijn is met hun persoonlijke voorkeuren en waarden. Hoewel de term "elopement" traditioneel een geheime of impulsieve gebeurtenis is, kunnen moderne elopements goed gepland en opzettelijk zijn, vaak met elementen die betekenisvol zijn voor het paar.

Trouwen in Rome
Trouwen in Italie
Trouwen in het buitenland
Destination photographer
City Elopement

Voorbereiding


Het voorbereiden van een City Elopement Wedding vereist enige planning en overwegingen, zelfs als het om een meer intieme aangelegenheid gaat.

Hier zijn enkele punten waar je aan kunt denken:


 • Kies een specifieke locatie in de stad die betekenisvol is voor jullie als paar. Dit kan een park, een iconische plek, een stadsplein, of zelfs een bepaalde straat zijn.
 • Controleer de lokale vereisten voor het verkrijgen van een huwelijksvergunning en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle regelgeving met betrekking tot trouwen in de stad.
 • Bepaal de gewenste tijd en datum voor de ceremonie. Houd rekening met de drukte op bepaalde locaties en eventuele vergunningen die nodig zijn voor specifieke tijden.
 • Overweeg het inhuren van een professionele fotograaf om de speciale momenten vast te leggen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele vergunningen die nodig zijn voor fotoshoots op bepaalde locaties.
 • Kies kleding die past bij de stijl van de stad en het gewenste niveau van formaliteit. Comfort is ook belangrijk, vooral als je door de stad wilt wandelen voor foto's.
 • Als je een paar gasten of getuigen hebt, informeer hen dan tijdig over de plannen en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de locatie en het tijdstip.
 • Overweeg hoe je naar de locatie gaat en of er speciale vervoersmiddelen zijn die passen bij de stadssfeer, zoals een stadsbus, metro, of zelfs een fiets.
 • Voeg persoonlijke en intieme details toe aan de ceremonie. Dit kan bijvoorbeeld het schrijven van geloften, het meenemen van speciale symbolen, of het betrekken van lokale elementen zijn.
 • Controleer de weersvoorspellingen en pas je plannen indien nodig aan. Denk aan het hebben van een backup-locatie of het voorzien van parasols of warme dekens, afhankelijk van het seizoen.
 • Bedenk hoe je de rest van de dag wilt doorbrengen. Misschien willen jullie een speciaal diner in een favoriet restaurant of een andere activiteit om de dag te vieren.


Het belangrijkste is om te onthouden dat een City Elopement Wedding draait om wat voor jullie als paar het meest betekenisvol is. Maak het persoonlijk en geniet van de intieme sfeer die een stedelijke omgeving kan bieden.

Destination wedding Photography
Italiaanse bruiloft
Trouwen in een stad
Trouwen in Rome
Wedding fotografie
Trouwfotograaf Buitenland
Destination wedding
Trouwen in het buitenland
Italiaanse Bruiloft
Trouwen met Pizza

Geloftes


Een elopement wedding biedt een unieke gelegenheid om uitgebreid de tijd te nemen voor het schrijven en delen van de geloften. In de intieme setting van een elopement is er vaak meer ruimte voor diepgaande reflectie en persoonlijke uitdrukking. Het ontbreken van de formele structuur van een grotere ceremonie creëert een sfeer waarin je de vrijheid hebt om op een meer diepgaande en emotionele manier je beloften aan elkaar te uiten. Het is een kans om met zorgvuldig gekozen woorden de diepte van jullie liefde te verkennen en te delen, zonder de beperkingen van een strak tijdschema of publiek. Zo wordt het moment van het uitspreken van de geloften niet alleen een ceremonieel hoogtepunt, maar ook een intiem en memorabel aspect van jullie elopementervaring.


Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het schrijven van betekenisvolle en oprechte geloftes:

 • Begin op tijd met het schrijven van je geloftes, zodat je voldoende tijd hebt om je gedachten te verzamelen en je gevoelens op papier te zetten.
 • Denk na over jullie reis samen, de hoogte- en dieptepunten, en de speciale momenten die jullie hebben gedeeld. Wat maakt jullie relatie uniek en bijzonder?
 • Wees oprecht en schrijf met je hart. Vermijd het gebruik van clichés als ze niet echt resoneren met jullie relatie.
 • Voeg specifieke voorbeelden en herinneringen toe die jullie relatie illustreren. Dit kan de geloftes meer persoonlijk en tastbaar maken.
 • Richt je niet alleen op het verleden, maar kijk ook naar de toekomst. Wat beloof je elkaar voor de komende jaren? Welke dromen delen jullie?
 • Gebruik concrete details en specifieke eigenschappen die je waardeert in je partner. Dit maakt de geloften persoonlijker.
 • Schrijf op een manier die bij je past. Als je van nature grappig bent, voel je vrij om wat humor toe te voegen. Als je meer poëtisch bent, kun je dat ook in je geloften weerspiegelen.
 • Let op de lengte van je geloften, zodat ze niet te langdradig worden. Houd het beknopt en krachtig, zodat je je boodschap effectief overbrengt.
 • Lees je geloften hardop voor om ervoor te zorgen dat ze vloeiend klinken en goed passen bij jouw spreekstijl.
 • Laat je partner weten waarom je van hem/haar houdt en waarom je hebt besloten je leven met hem/haar te delen. Vertel waarom je je geloften serieus neemt.
 • Je kunt ervoor kiezen om je geloften apart te schrijven en ze als verrassing voor elkaar te houden, of je kunt samen aan de geloften werken als een gezamenlijke uitdrukking van jullie liefde.


Onthoud dat er geen 'juiste' manier is om geloften te schrijven. Het belangrijkste is dat ze oprecht zijn en uitdrukken wat jullie voelen voor elkaar. Neem de tijd om te reflecteren en wees open en eerlijk in je woorden.

Buitenlandse bruiloft
Buitenlandse bruiloft