Als je een personal branding shoot hebt geboekt bij een professionele fotograaf is het goed om jezelf voor te bereiden. Je hebt geïnvesteerd in jezelf/je bedrijf en wil dus graag foto's die uitstralen wie jij bent en wat je doet. Dan wil je uiteraard nadenken over welke spullen je mee moet nemen zodat je eindigt met foto's die je kunt gebruiken in je content op social media, je website of brochures. In deze blog neem ik jouw mee in de voorbereiding en geef ik 5 tips over wat je het beste mee kunt nemen.

De voorbereiding begint met het bepalen van jouw eigen branding. Hoe wil ik mezelf presenteren?

Welke kleuren passen er bij mijn bedrijf? Wat voor content wil ik aanbieden?


TIP 1 Verschillende setjes Kleding

Zorg ervoor dat je meerdere setjes kleding meeneemt naar de shoot. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk diversiteit hebt in jouw content. Zo kun je langere tijd foto's blijven delen zonder dat jouw klanten zien dat het op één dag gemaakt is. Denk daarom ook na over zomer/winter kleding maar ook informele/formele outfits. Hoe meer verschil je hierin aanbrengt hoe langer je met het resultaat vooruit kunt. Bij het kiezen van jouw kleding voor de personal branding shoot moet je nadenken over welke kleuren er passen bij jouw bedrijf. Stem de kleuren van jouw kleding vervolgens af op de kleuren van jouw bedrijf. Zo creëer je een mooi geheel op jouw social media en website en herkennen klanten jouw sneller.

Tip 2 props

Om een compleet beeld te geven van wat jij doet in jouw bedrijf is het goed om foto's te laten maken waarin jij aan het werk bent. Ben jij bijvoorbeeld fotograaf neem dan je camera mee, ben je interieur stylist neem dan verschillende kleurstaaltjes mee, ben je weddingplanner neem dan spullen mee om een tafel te stylen of ben jij kapster neem dan jouw scharen/verftubes mee. Bedenk goed wat je dagelijks gebruikt voor jouw werkzaamheden. Naast props die goed bij jouw bedrijf passen zijn er ook een aantal algemene spullen die goed werken tijdens een fotoshoot zoals: laptop, notitieboekjes, telefoon.

TIp 3 Maak het persoonlijk

Neem persoonlijke spullen mee zoals je favoriete drankje, snack, mok, geurkaars en boek. Door iets persoonlijks te delen binden klanten zich sneller aan jou en jouw bedrijf. Hoe dit leuk in beeld kan worden gebracht mag je aan de personal branding fotograaf over laten.

TIP 4 Let's celebrate

Als ondernemer is het leuk om jouw volgers/klanten mee te nemen in de successen die jij te vieren hebt. Het 5 jarig bestaan van jouw onderneming, jouw eigen verjaardag, het inluiden van een nieuwe kalender jaar. Allemaal feestelijkheden om bij stil te staan. Het is daarom leuk om bijvoorbeeld een champagne fles en glazen mee te nemen naar de shoot of het feestelijk te vieren met een confetti popper.

TIP 5 moodboard

Een personal branding fotograaf maakt meestal vanuit een kennismakinggesprek een moodboard en vandaaruit een shotlist. Hier kun je de stijl van de shoot in terug zien en welke foto's er gemaakt zullen gaan worden. Communiceer van te voren en tijdens de shoot goed met de fotograaf over wat voor foto's je uiteindelijk wil hebben voor jouw social media en website. Om de fotograaf een volledig beeld te geven van wat jij in je hoofd hebt is het goed om zelf ook een moodboard te maken en die mee te nemen naar de shoot. Maak bijvoorbeeld op pinterest een bord aan rondom jouw eigen personal branding.

Hee, mijn naam is Quirine Vaessen


Als personal branding fotograaf wil ik ervoor zorgen dat jij zo veel mogelijk foto's voor je bedrijf kunt gebruiken die echt bij jouw onderneming passen. Ik denk met je mee over hoe je het beste jouw verhaal kunt vertellen. Samen gaan we kijken naar wat je wil uitstralen, welke kleuren daarbij passen, welke content je nodig hebt om in de toekomst te gebruiken en welke locatie daarbij past. Tijdens een kennismaking gesprek komen we erachter of er een klik is en bespreken we alles om jouw personal branding shoot tot een succes te maken.


Heb jij interesse in een personal branding shoot en denk je dat ik de juiste fotograaf ben voor jou? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via deze link: Pesonalbrandingbyqfotografie


Mocht je op zoek zijn naar een personal branding shoot locatie klik dan op: personalbrandingbyqfotografie , hier vind je mijn daglicht studie.


Volg je mij al op Instragram?